A fost extins termenul acreditărilor mass-media pentru Alegerile Europarlamentare
În conformitate cu articolul 73 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, acreditarea observatorilor externi şi a reprezentanţilor externi ai mass-media se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) la propunerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Ambasada României în R. Moldova informează că termenul până la care reprezentanții externi ai mass-media și observatorii externi pot fi acreditați pentru observarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, a fost extins. Astfel, atât reprezentanții externi ai mass-media cât și observatorii externi pot depune solicitări de acreditare, conform procedurii disponibile pe pagina de internet a MAE până sâmbătă, 25 mai.
În conformitate cu prevederile art. 15(1) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului cu modificările și completările ulterioare, în situația în care referendumul național are loc la aceeași dată cu alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, observatorii și reprezentanții mass-media acreditați să observe desfășurarea votării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, au dreptul să observe și operațiunile specifice referendumului național.
Ministerul Afacerilor Externe informează că procedura de acreditare a reprezentanților externi ai mass media și a observatorilor externi la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019 poate fi consultată pe pagina de internet a MAE, în cadrul secțiunii special dedicată - aici. Menționăm că secțiunea va fi actualizată permanent, pe măsură ce vor fi disponibile noi informații.