Două trasee naționale au fost blocate pe parcursul nopții. În apropierea localității Tătărăuca din Soroca, sunt blocate 15 camioane la deszăpezirea cărora se lucrează și la această oră. În unul dintre ele se află o femeie și trei copii. În rest, potrivit informațiilor obținute de reporterii Deschide.MD de la autoritățile responsabile, toate traseele naționale au fost deblocate și sunt practicabile.

Se circulă cu dificultate sub podul de la calea ferată din Strășeni din cauza ridicării nivelului apei în râul Bîc.

În total, pe drumurile naționale, sunt stopate circa 99 de mijloace se transport, o bună parte dintre ele fiind tiruri și camioane.

Localități deconectate de la energia electrică nu sunt. 

Potrivit informației furnizate de Administrația de Stat a Drumurilor, la lucrările de curățare au fost implicate 319 unități de tehnică și 621 de persoane, care au împrăștiat 3063 tone de material antiderapant. La lucrările de prevenire și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale pe parcursul nopții ai fost antrenați 680 salvatori și pompieri, dar și peste 500 de polițiști.

Vom aminti că aseară, către ora 21:00, în cadrul Centrului operațional de dirijare a situațiilor excepționale al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost creată Celula de criză în situații de urgență, în contextul condițiilor meteo dificile.