Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că până la ora 11 au fost înregistrate 15 încălcări în cadrul scrutinului prezidențial, cinci dintre care au vizat transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare. Totodată, Poliția anunță că situația este foarte încordată la o parte din secțiile de votare deschise pentru alegătorii transnistreni.

Potrivit șefului-adjunct al IGP, Marin Maxian, alte încălcări au ținut de fotografierea buletinelor de vot, un presupus caz de corupere a unui alegător și blocarea secțiilor de votare. Totodată, în privința cetățeanului care a aplicat gaze lacrimogene în timpul altercațiilor de la Varnița a fost pornit un proces penal. 

Maxian a subliniat că un grup de combatanți și un deputat din Parlament au blocat traseele spre secțiile de votare de la Varnița, așa încât să nu fie posibilă transportarea organizată a alegătorilor transnistreni. 

La mai multe secții de votare de pe malul Nistrulu mașinile cu numere transnistrene au făcut cozi. Alegătorii sunt aduși organizat, inclusiv cu autocarele. 

Dodon, despre coruperea alegătorilor transnistreni: Provocări din partea oponenților politici