Deputații PAS anunță că vor depune o contestație în legătura cu transportarea organizată a alegătorilor din regiunea transnistreană. Cazurile au fost înregistrate la secțiile de votare din localitatea Varnița (r-nul Anenii Noi).

Potrivit parlamentarului Lilian Carp, cei care stau în spatele transportării organizate a alegătorilor transnistreni ar fi recurs la o „șmecherie”, și anume la utilizarea autobuzelor de rută.

Am ajuns la concluzia că baieții nu vin cum veneau data trecută cu mașinile personale, dar vin cu autobuzele de rută, care circulă odată la 10-15 minute. Vom vedea câți vor participa la vot. Ne gândim să depunem o contestare cu privire la încercarea de a aduce alegătorii cu transportul de rută”, a declarat el.

Potrivit lui Carp, comparativ cu alte zile, de această dată transportul de rută circulă mai des.

Deputatul PAS, Igor Grosu, a venit cu un mesaj în adresa „organizatorilor” transportării alegătorilor: „Le transmitem ortacilor și complicilor lui Dodon că nu o să-i permitem să corupă alegătorii”.

Parlamentarul a spus că a discutat deja cu ofițerii Poliției cu care s-au înțeles să coopereze pe subiectul neadmiterii transportării organizate a alegătorilor.