Turul II al alegerilor pentru funcția de primar al mun.Bălți se va da între deputatul PAS, Boris Marcoci, și actualul primar interimar al localității, Nicolai Grigorișin. Hotărârea privind stabilirea datei de 19 decembrie 2021 pentru desfășurarea turului al doilea al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți a fost adoptată de către Comisia Electorală Centrală.

În acest context, CEC a dispus ca Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți nr. 2 să aprobe, prin hotărâre, textul buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi a primarului municipiului Bălți. Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur și în conformitate cu particularitățile exercitării dreptului la vot la alegerile locale aprobate anterior de către CEC.

Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul “Fond electoral” al concurenților electorali, participanți în turul II, nu va depăși valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ și cheltuielile deja raportate pentru turul I de scrutin.

De menționat că CEC a suspendat desfășurarea turului doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți, stabilit pentru 5 decembrie, constatând imposibilitatea organizării scrutinului cu participarea unui singur candidat, asta după ce Judecătoria Bălți a hotărât anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

UPDATE // 15:47 // Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat despre retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, Boris Marcoci.

Citiți și: Boris Marcoci se retrage din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi