Atât muzica, cât și versurile piesei „Trenulețul” sunt importante și ambele le-au adus succes trupei „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov în prima semifinală a concursului internațional de muzică Eurovision Song Contest 2022. O afirmație în acest sens a fost făcută de solistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, în cadrul unei conferințe după calificarea în finala Eurovision.

Reprezentanții R. Moldova au fost întrebați ce cred ei că le-a adus mai mult succes în prima semifinală și ce cred ei că este mai important în piesa lor - muzica sau versurile, iar răspunsul solistului trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, a fost următorul: „Eu cred că muzica și versurile împreună. Pentru că noi avem o muzică tradițională foarte frumoasă, și Moldova și România, și acest text are un mesaj foarte frumos, pentru prietenie, pentru libertate, pentru lucruri pozitive și frumoase. În general, Eurovision a fost creat pentru așa muzică, pentru lucruri frumoase, pentru prietenie. Vreau să spun mulțumesc echipei concursului, o muncă uriașă a fost după culise. O mulțime de oameni au lucrat mulți ani pentru a aduce oamenilor aceste lucruri frumoase”.

Amintim că, trupa Zdob și Zdub & Frații Advahov s-au calificat cu piesa „Trenulțul” în finala Eurovision Song Contest 2022. Aceștia au făcut senzație pe scena de la Torino și au fost susținuți cu căldură de întreaga Europă. Prestația lor a trezit o mulțime de mesaje pozitive și de susținere din întreaga lume. 

Marea finală a concursului internațional de muzică va avea loc pe 14 mai.