Valentina Iusuphodjaev, directorul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) din R. Moldova a avut o întrevedere cu Anca Mitran, directorul Centrului Național al Cinematografiei din România. În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitățile de cooperare pe domeniul de asistență tehnică din partea Bucureștiului în ideea implementării unui fond cinematografic similar în R. Moldova, creării și lansării unei Arhive Centralizate Naționale de Film prin oferirea de expertiză, vizite de studii și schimb de experiență.

Potrivit unui comunicat al CNC Moldova, un subiect abordat a fost și cel al coproducțiilor bilaterale, care au loc în mod organic deja, dar ar fi binevenită și o implicare la nivel instituțional în acest sens. Astfel s-a discutat despre a veni cu o propunere către ministerele culturii de pe ambele maluri ale Prutului pentru a organiza o sesiune extraordinară de concurs de coproducții dintre România și R. Moldova.

Tot în cadrul acestei vizite la București, Valentina Iusuphodjaev a mers și la Arhiva Națională de Film din România unde i-a fost prezentat procesul tehnologic și funcțional al instituției, colecțiile de filme, depozitele și modul de conservare a patrimoniului național de film. În acest context a fost conturată și ideea posibilității de promovare a filmelor românești din Arhiva Naționala a României în Republica Moldova.