Fostul director al Filarmonicii Naționale și ex-viceministru al Culturii și Cultelor, Mihail Murzac, s-a stind din viață. Despre acest lucru a anunțat directorul general al ÎS OCI „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.

Pe data de 5 august a încetat să bată inima marelui om de cultură Mihail Murzac, numele căruia se identifică cu mai multe instituții pe care le-a condus, etalându-și abilitățile sale profesionale, dar și calitățile omenești. Mihail Murzac a fost un profesionist desăvârșit, dar și bun prieten al artiștilor alături de care a fost mereu și de sfaturile căruia toți au ținut cont, căci știa cum să comunice cu artiștii, să le ofere ajutorul dezinteresat”, a scris Locoman.

De menționat că Mihail Murzac a fost numit în anul 1973 în funcția de director al Filarmonicii de Stat, iar din anul 1975 – director al Direcției unite a Filarmonicii de Stat și a Palatului „Octombrie”. Ulterior, el a activat în cadrul Ministerului Culturii, fiind numit în anul 1990 în funcția de viceministru al Culturii și Cultelor. Murzac a participat la organizarea și buna desfășurare a multor evenimente de anvergură, cum ar fi Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, Festivalul Internațional al vedetelor de operă și balet „Invită Maria Bieșu”, Festivalul de creație și interpretare a romanței „Crizantema de argint”, serate de creație și de comemorare a distinselor personalități ale artei muzicale din R.Moldova.