Celebra interpretă de muzică populară, Mioara Velicu, deschide șirul seratelor culturale „Întâlnirile TVR Moldova” din acest an. Evenimentul va avea loc pe 22 august, ora 19:00, la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Reprezentantă de seamă a generației de aur a muzicii populare românești, Mioara Velicu va încânta publicul cu melodiile care, de-a lungul anilor, i-au adus recunoaștere, dar va răspunde și la întrebările moderatorului evenimentului Alexandru Grecu și ale publicului.

La serata dedicată vieții și activității Mioarei Velicu, publicul va fi martorul rememorărilor și amintirilor unei personalități de valoare din galeria purtătorilor de cântec popular românesc din zona Moldovei. Acum trei decenii, Mioara Velicu a fost pentru prima dată la Chișinău și vorbește până astăzi despre acele clipe ori de câte ori are ocazia. 

Îi place să spună că are 70 de ani de viață ți șapte ani de-acasă. Este moștenitoarea talentului mamei sale, care era o bună cântăreață a satului. De la ea a mai preluat chipul, bunul simț și credința. A plecat în lume la 18 ani, convinsă că vrea să devină o mare artistă, ți-i mulțumește lui Dumnezeu că a prins vremurile în care numai talentul și valoarea te făcea cunoscut. 

Mioara Velicu va apărea în scenă în portul ei popular din zona Galațiului. Va fi o seară cu mărturisiri despre momentele de revelație pe care le-a trăit peste tot în lume unde a fost, inclusiv la Chișinău.

Proiectul „Întâlnirile TVR Moldova” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalități de referință ale culturii din tot spațiul românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru discuții de suflet. 

Program: 

  • Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Mioara Velicu

  • Dialog dintre public și Mioara Velicu

  • Recital Mioara Velicu

  • Ședință foto și sesiune de autografe

Accesul la eveniment este gratuit. Intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la telefon.