Directorul adjunct al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, Narcis Afrăsinei, a venit cu un mesaj de condoleanțe după moartea marelui actor Alexandru Arșinel, decedat joi, la 83 de ani.

„Se sting titanii generației de aur ai teatrului și cinematografiei românești. Am aflat cu profundă tristețe că ne-a părăsit și marele actor Alexandru Arșinel. Probabil, a urcat să dea spectacole în cer, alături de Stela Popescu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu sau Draga Olteanu-Matei” a scris Narcis Afrăsinei într-un mesaj pe pagina de Facebook a Institutului Cultural Român.

Totodată, directorul ICR a precizat că Alexandru Arșinel era un actor dedicat, petrecându-și peste 60 de ani în luminile reflectoarelor și jucând în mii de reprezentații și filme, reușind să educe generații întregi de români de pe ambele maluri ale Prutului.

Era iubit, apreciat și așteptat mereu cu dor la Chișinău. Îmi exprim compasiunea și transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate, dar și tuturor celor care l-au admirat și îndrăgit pe Alexandru Arșinel. Să-i păstrăm luminoasă și veșnică amintirea!” a conchis Narcis Afrăsinei.

Amintim că ieri, 29 septembrie, marele actor Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. Acesta avea mai multe probleme de sănătate și era internat la Spitalul Universitar din București.

Acesta era cunoscut, în mod special, pentru filmele, spectacolele şi piesele jucate împreună cu marea actriţă Stela Popescu. Alexandru Arşinel a fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie, care a contribuit la dezvoltarea teatrului de revistă, televiziunii şi cinematografiei româneşti. Pentru întreaga activitate artistică, precum și cea managerială, a luat numeroase premii.

Deschide și: Doliu în lumea filmului românesc! Marele actor Alexandru Arșinel a decedat la 83 de ani