Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de reacție după ce elementul de identitate culturală în România și R. Moldova, „Arta cămășii cu altiță”, a fost înscrisă pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

„Avem, astăzi, o veste frumoasă - arta cămășii cu altiță, element de identitate culturală pe ambele maluri ale Prutului, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității. Bucuria este și mai mare prin faptul că decizia UNESCO privind acest dosar comun al R. Moldova și României vine pe 1 decembrie, o zi specială pentru românii de pretutindeni”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

De asemenea, Maia Sandu a felicitat echipele de la Chișinău și București, care au promovat „Arta cămășii cu altiță” la UNESCO.

„Le mulțumesc meșterițelor care, prin muncă și dăruire, au păstrat această artă, au făcut-o să renască și să fie cunoscută lumii. Întru dăinuirea unui simbol străvechi, care spune povestea neamului nostru, înveșnicit pe cămășile tradiționale românești de bunicile și mamele noastre, și transmisă noilor generații”, a mai scris președintele.

Amintim că Ministerul Culturii a anunțat astăzi, 1 decembrie, despre înscrierea elementului „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Deschide și: Elementul „Arta cămășii cu altiță” a fost înscris pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității