Scriitorul și editorialistul portalului Deschide.md, Dumitru Crudu, propune atenției cititorilor un nou volum de proză. Întitulată „Ora cinci și șapte minute”, cartea a fost scrisă la Praga (Cehia) în casa lui Franz Kafka, remarcabil reprezentant al prozei moderne.

„Ora cinci și șapte minute” este un roman despre război scris din experiența de viață, mărturisește autorul, care spune că nu s-a inspirat din arhive. Dumitru Crudu a scris despre traumele individuale și colective ale poporului român și celui ucrainean.

Prima parte a cărții este o poveste a războaielor, care s-au produs după anii 1940, ocupația sovietică și deportările. În cea de-a doua parte, autorul scrie despre războiul purtat de Rusia în Ucraina și războiul hibrid din Republica Moldova, făcut, la fel de ruși.

Este un roman despre frică și rezistență: frica de a fi ocupați și rezistența în fața acestei frici. Personajele înving această frică și se opun agresiunii. Cartea este dedicată celor care nu cred în minciunile Kremlinului”, a declarat scriitorul Dumitru Crudu.

Lansarea de carte va ave aloc astăzi, 22 decembrie, la ora 18:00, la Librăria din Centru.