Perspectivele de cooperare moldo-română în domeniul turismului, precum și oportunitatea realizării unor proiecte comune dintre R. Moldova și România au fost discutate vineri, 13 ianuarie, în cadrul întrevederii secretarului de stat, Andrei Chistol cu sectarul de stat al Ministrului Antreprenoriatului și Turismului din România, Tudorita Lungu.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat a reiterat importanța pe care o acordă Guvernul R. Moldova dezvoltării turismului și a accentuat rolul important al turismului, subliniind necesitatea valorificării potențialului existent pe acest segment, prin promovarea activă a R. Moldova ca destinație turistică. Andrei Chistol a menționat că o atenție deosebită se acordă dezvoltării turismului rural în R. Moldova, precum și implementării politicilor publice destinate dezvoltării turismului.

Oficialii și-au exprimat deschiderea pentru a crea un cadru comun de coordonare și consultări în domeniul turismului, elaborarea unor strategii comune de promovare a destinațiilor turistice din R. Moldova și România pe piețele țintă și în cadrul expozițiilor tematice, preluarea experienței României în crearea Organizațiilor de Management a Destinațiilor, dar și pentru promovarea unor trasee turistice transfrontaliere comune.

În același timp, părțile și-au exprimat interesul pentru a spori gradul de interacțiune între reprezentanții mediului de afaceri din ambele țări, prin organizarea unor evenimente comune, crearea pachetelor turistice comune pentru piețele țintă, precum și asigurarea formării continue a reprezentaților din industria turistică.

Pe finalul întrevederii, Andrei Chistol a menționat că R. Moldova va fi prezentă la Târgul de Turism al României, cu o prezentare a ofertei turistice naționale.