A fost stabilită ordinea evoluării participanților pe marea scenă Eurovision 2023. Reprezentantul Republicii Moldova va evolua în prima semifinală ce se va desfășura pe 9 mai la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii. Ordinea evoluării participanților la Eurovision Song Contest 2023 a fost decisă prin tragerea la sorți. În cadrul ceremoniei Liverpool a preluat de la Torino însemnele orașului gazdă Eurovision.

Potrivit Eurovision.tv, în prima semifinală ce se va desfășura pe 9 mai vor evolua, în prima jumătate a show-ului: Croația, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Serbia.

În cea de a doua jumătate a semifinalei, pe scena Eurovision vor ieși reprezentanții din Azerbaidjan, Republica Cehă, Finlanda, Israel, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Suedia, Elveția.

Cea de-a doua semifinală va avea loc pe 11 mai. În prima jumătate a show-ului vor evolua reprezentanții din: Armenia, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Islanda, România.

În cea de a doua jumătate a semifinalei din 11 mai vor evolua interpreții din: Albania, Australia, Austria, Georgia, Lituania, Polonia, San Marino, Slovenia.

Cele 5 țări mari (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale și nici Ucraina nu va concura în acest an ca campioană în titlu. Fiecare țară va putea vota aleatoriu în una din cele două semifinale. 

Menționăm că reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023 va fi ales în cadrul Finalei Naționale din 4 martie.

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câștigătoarea de anul trecut este reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Marea Britanie va organiza evenimentul în numele Ucrainei.