Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” de la Chișinău sprijină vizita de documentare la Timișoara a scriitorului Dumitru Crudu, editorialist Deschide.MD și redactor-șef al revistei ”Timpul din România”, publicată la Chișinău.

Dumitru Crudu va merge la Timișoara în perioada 2-4 aprilie 2023 pentru a participa la conferința laureatului Nobel pentru Literatură, Orhan Pamuk. Evenimentul face parte dintr-un program mai larg organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, în contextul desfășurării programului ”Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii”.

Conferința laureatului Nobel va avea loc pe 3 aprilie în aula Universității de Vest, iar pe 4 aprilie Orhan Pamuk va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității.

Vizita de documentare a scriitorului Dumitru Crudu are ca scop cunoașterea mediului literar-artistic și academic din localitate, discuții cu scriitori, critici literari și profesori, familiarizarea cu evenimentele programului ”Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii” în vederea promovării lor în R. Moldova și consolidarea relațiilor dintre scriitorii și profesorii de pe ambele maluri ale Prutului.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău sprijină această vizită de documentare.