Astăzi în scuarul Mihai Eminescu din Capitală a fost inaugurată sculptura urbană a Veronicăi Micle. Proiectul a fost realizat de sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

În cadrul evenimentului de inaugurare, autorul lucrării, care este și Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, a mulțumit autorităților locale, pentru că i-a fost acordată încrederea de a realiza sculptura Veronica Micle. „De acum încolo, Eminescu nu va fi atât de singuratic aici, iar Veronica Micle va rămâne mereu cu același chip, mult îndrăgit de Poet", a mai spus sculptorul.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că instalarea noii sculpturi urbane reprezintă un omagiu adus lui Mihai Eminescu, dar și completarea scuarului cu elemente noi, în beneficiul chișinăuienilor și a oaspeților capitalei. Iar muza poetului, Veronica Micle, vine în preajmă, după 3 luni de zile de muncă a artistului în atelier.

În context, Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a menționat că sursele pentru realizarea proiectului, au fost identificate cu ajutorul agenților economici, dar și a persoanelor fizice, care au dorit să contribuie la întregirea aspectului scuarului. Potrivit pretorului, tot în sectorul Centru, în alt scuar, se prevede amenajarea unei noi sculpturi din bronz dedicate celebrei balade Miorița.

Autoritățile publice locale realizează proiecte de amenajare a parcurilor și scuarurilor, cu diverse elemente și în celelalte sectoare ale capitalei, în beneficiul locuitorilor, care merită să se simtă confortabil aici, acasă.