Luna decembrie începe pentru trupa TNME cu o deplasare mult-așteptată. Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va juca „Dosarele Siberiei”, spectacol-document, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Cemârtan-Spânu și Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă, pe scena mare a Teatrului Național din Ungaria, la 8 decembrie 2021, ora 19:00.

Evenimentul este prilejuit de celebrarea celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a 100 de ani de la fondarea Teatrului Național din Chișinău (actualmente Teatrul Național „Mihai Eminescu”), încununând seria manifestărilor ce au avut loc sub dublul patronaj – al Președintelui  Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Acțiunea va avea loc în cadrul unui acord de colaborare între cele două teatre naționale și include prezentarea spectacolului „Dosarele Siberiei” la Budapesta și prezentarea, pe 06 martie 2022 la Chișinău, a spectacolului „Coafeza”, jucat de actorii Teatrului Național din Budapesta, întru celebrarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Ungaria și Republica Moldova.

Pentru a beneficia de invitații sau tichete la spectacol, persoanele interesate urmează să contacteze Ambasada la următoarea adresă electronică: [email protected].