Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii, la data de 13 mai 2022, a expediat către consorțiul companiilor SRL ”Horus” și JSC ”Power Machines” (Silovîe Mașinî) notificarea privind rezoluțiunea contractului pentru reconstrucția Unității nr. 2, reparația capitală a turbinei și înlocuirea suprafeței de încălzire a cazanului la Unitatea nr. 3, din cadrul centralei cu termoficare Sursa 1. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a anulat o licitație de modernizare a Termoelectrica, în valoare totală de 13,27 milioane euro, organizată împreună cu reprezentanța Băncii Mondiale. Proiectul inițial prevedea modernizarea turbinei nr. 2 prin creșterea capacităților de producere a energiei electrice și termice. De asemenea, includea reparații la blocul nr. 3, inclusiv la turbină, generator, cazan de abur, plus alte lucrări auziliare.

Detalii: Scandalul „Termoelectrica” // O companie din România acuză Chișinăul că ar fi aranjat licitația pentru „Silovîe Mașinî”

Detalii: Scandalul „Termoelectrica” // Contractul cu „Silovîe Mașinî” va fi anulat, anunță Natalia Gavrilița