Din data de 16 octombrie 2015, când au fost retrase licențele Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, și până pe 31 martie 2022, cele trei bănci au încasat mijloace bănești în sumă totală de 2 769 329,3 mii lei. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, lichidatorii celor trei bănci întreprind în continuare măsuri în vederea valorificării activelor, transmite agenția de presă IPN.

În perioada noiembrie 2014 – octombrie 2015, BNM le-a acordat celor trei bănci credite de urgență asigurate cu garanții de stat în sumă totală de 14 121 758,0 mii de lei.

Atât mijloacele disponibile în conturile BEM, Banca Socială și Unibank la data retragerii licențelor, cât și mijloacele încasate ulterior de lichidatori sunt utilizate pentru cheltuielile aferente procesului de lichidare, precum și pentru onorarea creanțelor aferente creditului de urgență.

Lichidatorii celor trei bănci întreprind în continuare măsuri aferente recuperării creditelor. Lichidatorii colaborează cu organele de anchetă și organele judiciare și continuă lucrul cu debitorii, scopul final fiind rambursarea creditelor contractate de la aceste bănci și achitarea creditelor de urgență acordate de BNM”, se arată într-un comunicat de presă.