Proiectul de lege pentru eliminarea regimului duty-free va fi supus consultărilor publice pentru toți, care sunt cointeresați. Evenimentul este organizat de Comisia economie, buget și finanțe și va avea loc marți, 11 octombrie, la Parlament.

Comisia invită doritorii să transmită recomandările la proiectul de lege nominalizat în formă scrisă, inclusiv la adresa de e-mail: [email protected], iar pentru informații suplimentare pot apela reprezentanții comisiei la numerele de telefon: (022) 820 522, (022) 820 525.

Proiectul ține de modificare a Codului vamal, Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal, care prevede eliminarea regimului duty-free. Consultările sunt organizate în conformitate cu Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova, în vederea respectării transparenței în procesul legislativ.

Proiectul ține de modificare a Codului vamal, Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal, care prevede eliminarea regimului duty-free și a fost votat în prima lectură în data de 30 septembrie. Autorii proiectului sunt un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, unul din autorii proiectului, Dumitru Alaiba, afirma că inițiativa urmărește asigurarea echității pentru toți antreprenorii din punct de vedere al impozitării, completarea bugetului de stat cu noi surse de venit, dar și prevenirea riscurilor de contrabandă și crimă organizată.

Deschide și: Eliminarea regimului duty-free, votată în prima lectură