Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru mâine, 30noiembrie.

Conform datelor prezentate, un litru de benzină va costa 24,86 lei, cu 24 bani mai puțin, iar un litru de motorină – 24,92 lei, cu 27 bani mai puțin.

„Potrivit Dow Jones Market Data, în timpul tranzacționării de luni, cotațiile petrolului Brent au scăzut la cel mai jos nivel din acest an. În opinia analiștilor străini, motivul căderii l-au constituit protestele masive anti-lockdown care au avut loc în weekend în China, așteptările pentru rezultatele următoarei întâlniri a OPEC+ care va avea loc pe 4 decembrie și negocierile UE în vederea introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Totodată, ANRE menționează că, pe parcursul ultimei luni cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 $/tona la motorină și sub 830 $/tona la benzină.

Amintim că, pe parcursul anului au avut loc un val de scumpiri la carburanți, în luna iunie fiind atins un nivel istoric al prețurilor. Un litru de benzină ajungând să costa 33,90 lei, iar un litru de motorină –32,46 lei.