De mâine, Moldovagaz va cumpăra gaze naturale din două surse. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care a menționat că, astfel, consumul zilnic pentru cetățenii R. Moldova va fi de 9,2 milioane de metri cubi de gaze naturale. El a mai declarat că tot volumul de gaz cumpărat de la Gazprom se va duce în stânga Nistrului

5,7 milioane de metri cubi vor fi furnizați de Gazprom în conformitate cu contractul actual și, conform volumelor aprobate pentru luna decembrie. Acest volum va fi trimis în valoare de 100 procente pentru nevoile Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică de către MGRES către consumatorii de pe ambele maluri ale Nistrului” a scris Ceban pe canalul său de Telegram.

În același timp, din 4 decembrie, Moldovagaz va cumpăra gaze naturale de la Energocom, conform nominalizărilor zilnice, în valoare de 3,5 milioane de metri cubi pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului. 

Anterior, Andrei Spînu a anunțat că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie. Totodată, părțile au convenit să analizeze opțiunea contractului pentru perioada ianuarie - martie 2023.

Deschide și: Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie