„Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord) au expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică cererile de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către purtătorul de cuvânt al ANRE, Galina Sanduța.

În conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, în decurs de trei zile, ANRE va examina și aproba prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu anunța că, conform calculelor preliminare, tariful la energie electrică ar urma să scadă cu 25% și va constitui în jur de 4 lei.

Deschide și: Comisia pentru Situații Excepționale se convoacă în ședință. Tariful la energie electrică ar urma să scadă cu circa 25%

CSE a decis: Premier Energy și FEE Nord, obligate să prezinte noile tarife la energia electrică

Totodată, Spînu anunța că în anul 2023, tariful la enectricitate ar putea să scadă mai mult.

Deschide și: Spînu: Tariful la electricitate ar trebui să scadă până la aproximativ 4 lei, iar în ianuarie ar mai urma o ieftinire