După ce S.A. „Termoelectrica” a solicitat majorarea tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor și pentru energia electrică produsă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că va examina cererea respectivă în ședință publică.

În conformitate cu procedurile legale, Agenția va examina detaliat și minuțios cererea prezentată și cifrele invocate de către operator. Urmare a analizei efectuate, ANRE va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, informând publicul despre acestea.

ANRE aduce asigurări că regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate, asigurând un echilibru corect între protecția intereselor consumatorilor finali și sustenabilitatea funcționării sistemului termoenergetic, garantând cetățenilor un serviciu calitativ de asigurare cu agent termic și energie electrică în perioada rece a anului”, se menționează într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții ANRE.

Amintim că săptămâna trecută, SA „Termoelectrica” a solicitat majorarea tarifului la energia termică pentru consumatorii finali din Chișinău - cu 782 de lei, adică suma ridicându-se până la 3 636 lei/Gcal.

Deschide și: DOC // Căldura, mai scumpă. SA „Termoelectrica” solicită majorarea tarifului la energia termică cu circa 800 lei