Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. Discuția a fost axată pe evoluția situației economice a R. Moldova, fiind luate în calcul oportunități oferite, în context, de partenerii din țara vecină.

Mi-a făcut plăcerea la final de zi să discut cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, care a venit într-o vizită la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Le-am comunicat colegilor români despre proiectele care sunt în derulare și, totodată, am discutat dorința noastră de a accesa capital pe piața românească. Partea română ne-a reiterat susținere pe mai multe domenii strategice, dar și în parcursul nostru european”, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook Dumitru Alaiba.
Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, de asemenea a apreciat dialogul cu Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării de la Chișinău, menționând predispunerea autorităților de la București privind crearea oportunităților de dezvoltare economică în țara noastră. 
Am discutat în detaliu despre numeroasele oportunități existente pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în vederea creșterii schimburilor comerciale și am evidentiat importanta pe care investitorii din România prezenți pe piața locală o au pentru dezvoltarea unui mediu competitiv, precum și pentru crearea de locuri de munca. România susține creșterea prezentei investiționale pe acest mal al Prutului și măsurile inițiate de autoritățile pro-europene de la Chișinău pentru asigurarea unui climat investițional sigur și predictibil”, a remarcat Cristian-Leon Țurcanu.