Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri plafon la carburanți pentru mâine 23 martie.

Potrivit datelor prezentate de ANRE, un litru de benzină va costa 24,52 lei, cu 5 bani mai puțin, iar un litru de motorină – 21,42 lei, cu 13 bani mai puțin.

De asemenea, Agenția dezminte unele informații care au apărut anterior în spațiul public precum că nivelul stocurilor de carburanți deținute de companiile petroliere, în special de motorină este scăzut.

„În baza datelor actualizate zilnic, Agenția confirmă disponibilitatea în prezent a stocurilor de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici, inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole”, se arată într-un comunicat al ANRE.

În acest sens, ANRE menționează că informația care a apărut în spațiul public și care a trezit îngrijorări privind suficiența stocurilor de motorină disponibile în R. Moldova se referă la cantitățile înregistrate la sfârșitul anului 2022 și nu poate fi relevantă pentru situația curentă.