Autoritățile își concentrează eforturile pentru a relansa economia și statul va sprijini dezvoltarea mediului de afaceri. Asigurările au fost date de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi cu un grup de oameni de afaceri din Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Antreprenorii au apreciat deschiderea Președinției în vederea susținerii ideilor inovatoare.

Am cunoscut astăzi echipa Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) și am discutat cu mai mulți antreprenori care au primit finanțare din partea statului pentru a-și porni și dezvolta o afacere, sau pentru a-și vinde produsele și serviciile în afara țării. (...) Antreprenorii prezenți la discuție mi-au vorbit despre importanța programelor ODA pentru afacerile mici și mijlocii, în special în contextul crizei economice cu care ne confruntăm”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.
Șeful statului menționează că în ultima perioadă, ODA a trecut prin transformări majore și a devenit o instituție transparentă, eficientă - „o adevărată punte între stat și antreprenori”.
Această platformă susține dezvoltarea antreprenoriatului prin programe de finanțare nerambursabilă pentru start-up-uri, programe de instruire a antreprenorilor și facilitând accesul la finanțare prin oferirea de garanții financiare. Antreprenorii prezenți la discuție mi-au vorbit despre importanța programelor ODA pentru afacerile mici și mijlocii, în special în contextul crizei economice cu care ne confruntăm”, a mai notat președintele.
Antreprenorii, la rândul lor, au apreciat deschiderea instituției pentru a susține idei și proiecte inovatoare în vederea depășirii anumitor probleme.
În acest an, ne concentrăm eforturile pentru a relansa economia. Statul va continua să sprijine mediul de afaceri, inclusiv prin sporirea accesului la resurse ieftine. Vom susține antreprenorii care muncesc onest, crează locuri de muncă și plătesc impozite. Cu cât mai multe afaceri de succes vom avea, cu atât mai mult va crește bunăstarea familiilor și a țării”, a conchis Maia Sandu.
Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Instituția are misiunea de a susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii, prin promovarea culturii antreprenoriale, acordarea asistenței financiare și tehnice pentru companii, emiterea garanțiilor financiare și de stat, precum și asigurarea infrastructurii de suport în afaceri.