Câteva societăți de succes din România și-au anunțat disponibilitatea de a investi și de a crea noi locuri de muncă în R.Moldova, a declarat președintele executiv al Asociației Investitorilor din România (AIR), Dan Nuțiu, la întrevederea cu prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului de la Chișinău le-a vorbit investitorilor români despre acțiunile pe care le vor întreprinde autoritățile pentru a facilita accesul oamenilor de afaceri străini pe piața R.Moldova.

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit cu reprezentanții AIR și cu ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu despre climatul investițional al R.Moldova. Principalele subiecte au ținut de crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor, înființarea unui fond mix de garantare și relocarea afacerilor de succes din România în R.Moldova. 

Apreciez interesul oamenilor de afaceri din România de a investi în Republica Moldova. Avem multe oportunități care trebuie valorificate, inclusiv putem pune la dispoziție platforme de dezvoltare care oferă toate condițiile necesare, cum ar fi Zonele Economice Libere și Parcurile IT. Mai mult, am decis să extindem gama de servicii care vor face parte din parcurile IT, încercăm să reducem la maxim procedurile birocratice și să facem un salt semnificativ în procesul de digitalizare a proceselor”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, a declarat că, pe lângă companiile existente în R.Moldova, alte câteva societăți de succes din România și-au anunțat disponibilitatea de a investi și de a crea noi locuri de muncă.

Avem planuri ambițioase de dezvoltare a afacerilor și de creștere a numărului de investitori români care aleg Republica Moldova ca punct de destinație. Ne propunem, de exemplu, să creăm un fond comun de garantare, să dezvoltăm economia regională, să creăm o bursă de produse agricole și să oferim programe de stagiere pentru studenții de aici”, a adăugat Dan Nuțiu. 

Asociația Investitorilor din Români în Republica Moldova cuprinde 31 de membri și deține 54% din totalul investițiilor românești, făcute în R.Moldova.