Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că lucrările de reabilitare a drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești, sectorul 2, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul depune eforturi pentru finalizarea lucrărilor până la finele lunii iulie.

ASD precizează că în prezent, în curs de finalizare de află lucrările de aplicare a marcajului rutier; montarea indicatoarelor rutiere; însămânțarea ierbii; construcția canalelor de scurgere a apelor pluviale.

Activitățile în desfășurare sunt concentrate în principal la km 171 (intrarea în or.Vulcănești), unde construcția unui nou sens giratoriu este o prioritate cheie a proiectului pentru sporirea siguranței rutiere.

ASD menționează că proiectul este divizat în două sectoare și prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, ce traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia și construcția a 31,1 km de drum nou, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia și Burlăceni din raionul Cahul.

Lucrările de reabilitare a drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești se desfășoară cu sprijinul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.