Fostul secretar de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, dar și reprezentantul Departamentului Finanțe în Comitetul de Supraveghere de Gestiune al Activelor din cadrul Băncii Reglementărilor Internaționale (Bank for International Settlements) din Elveția, Arcadie Albul, sunt candidații desemnați la funcția de vicepreședinți ai Băncii Naționale a Moldovei. Proiectele de hotărâre cu privire la numirea celor doi au fost înregistrate la Secretariatul Parlamentului.

Tatiana Ivanicichina a activat în domeniul finanțelor publice în cadrul Ministerului finanțelor din anul 2010, parcurgând calea de la consultant în Direcția Generală Datorii Publice până la secretar de stat. În perioada ianuarie-august 2021 Ivanicichina a exercitat, de facto, funcția de ministru interimar al Finanțelor.

Ea ar urma să-i ia locul lui Ion Sturzu.

Cel de-al doilea candidat la funcția de viceguvernator al BNM este Arcadie Albul, care o va înlocui pe Cristina Harea.

Albul și-a făcut studii universitare la ASEM, participând ulterior la mai multe programe de instruiri și programe de formare profesională la universitățile din SUA. În perioada 2010-2012 a activat în cadrul Băncii Centrale Europene, iar din 2012 până în prezent – în cadrul Băncii Reglementărilor Internaționale.