Implementarea proiectelor comune de infrastructură dintre R.Moldova și România, discutată de Andrei Spînu și Sorin Grindeanu

13:51, 26 Ianuarie 2022
Andrei Spînu, Sorin Grindeanu
Foto:

Implementarea proiectelor comune de infrastructură a fost discutată de către vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cu viceprim-ministrul, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu.

Am vorbit despre proiectele comune de infrastructură care le vom dezvolta în următoarea perioadă. I-am mulțumit pentru finisarea rapidă a lucrărilor de pe podul peste râul Prut, Giurgiulești (MD) - Galați (RO) și pentru decizia Guvernului României de a începe construcția podului rutier de frontieră Ungheni (RO) - Ungheni (MD). Am stabilit că vom discuta despre acest proiect de infrastructură și în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și România, planificată pentru luna viitoare”, a scris Spînu.

Amintim că ședința comună a Guvernelor R.Moldova și României este planificată pentru 11 februarie 2022, la Chișinău.

Anterior, președintele Parlamentului Igor Grosu a menționat, în cadrul unei emisiuni, că „pe 11 februarie vor fi decizii importante, acorduri semnate, cu impact direct către cetățeni, ceea ce demosntrează că România a fost alături de noi”.

Recent, a fost agreat textul final al Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind construcția podului rutier de frontieră, peste râul Prut, situat între localitățile Ungheni din România și Ungheni din R. Moldova. Acordul va semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor. În cadrul aceleiași ședințe va fi semnat Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind reabilitarea podului rutier de frontieră peste râul Prut, dintre localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România), care a fost deja reabilitat la finele anului 2021, valoarea lucrărilor fiind de circa 8 milioane RON, asigurată în totalitate de Guvernul României.
 
Tot în cadrul ședinței comune a Guvernelor ar putea fi semnat și noul Acord între Guvernul României şi Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România pentru R. Moldova. Despre aceasta a anunțat Ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER