157 de zile de când armata lui putin a invadat statul vecin, Ucraina. Nu știu cum pentru ceilalți, dar în toate aceste cinci luni absurditatea realității, lipsa de sens al acestui măcel, nu m-a părăsit nici pentru o clipă. Oricare nu ar fi opiniile unora sau altora, oricât de mult nu ar fi creierii prelucrați de televiziuni și propagandă, eu unul nu pot înțelege ce cauză măreață poate justifica moartea a circa 40.000 de bărbați în floarea vârstei...

Săptămâna trecută a fost devastată Zatoca, o localitatea cunoscută și îndrăgită de mulți moldoveni. Zatoca e cam la 40 km de frontiera Republicii Moldova. Iar la Nord am avut rachete rusești căzute și mai aproape: Ucrainenii au doborât o rachetă lansată din Marea Neagră care a căzut lânga Moghiliv-Podolskii (la noi i se spune Movilău) care e chiar pe malul Nistrului, peste pod de Otaci.

BOMBELE CONTINUĂ ALERTELE

Din fericire pentru cetățenii Republicii Moldova pentru moment suntem bombardați doar cu alerte false despre bombe în diverse clădiri oficiale, inclusiv Aeroportul, din care cetățenii sunt evacuați regulat ultimile săptămâni. Așa și nu am primit de la SIS communicări clare despre emițătorii acestor alerte în afară de faptul că apelurile au fost lansate de pe cartele de tip pre-pay și nu pot fi identificate. Apropo, în Franța, pentru a avea un număr de telefon, indiferent de tipul de abonament, trebuie să prezinți un buletin de identitate. Astfel orice număr este atribuit cuiva anume, nu vândut pe flori de cuc la chioșcuri... Mă rog, o chestie de securitate.

DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!

29 iulie este Ziua Imnului Naţional al României, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, dată la care, în anul 1848, „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Vom aminti pentru acei cu mintea scurtă că „Deşteaptă-te române” a fost și primul Imn de Stat în Republica Moldova, care a fost schimbat de către clica agraro-socialistă ajunsă la putere în 1994 și de care nu putem scăpa nici în ziua de astăzi...
Ce frumos ar fi ca în aceste zile să revenim la firesc și să reabilităm imnul și la noi! Mai ales că Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în aceste zile în vizită oficială la București. Fără a cunoaște detaliile discuțiilor purtate de către înalții oficiali, vom menționa declarația Maiei Sandu: „Suntem îngrijorați. Admitem scenariile cele mai pesimiste. Respectiv ne pregătim pentru toate scenariile. Iar în situația în care Rusia va încerca să atace R. Moldova evident că vom cere ajutor.” Orice comentariu îmi pare de prisos. Este o declarație puternică și binevenită care contribuie semnificativ la îndepărtarea unui eventual pericol de invazie a Republicii Moldova.

COLOANA A 5-A

Pe final aș dori să reiau aici o postare care îmi pare foarte curioasă și importantă a lui Dragoș Galbur, o persoană destul de cunoscută în spațiul mediatic din RM: „Intru pe Facebook și mi-a apărut direct o postare postată pe pagina lui V. Platon unde îl atacă pe Plahotniuc și pe PAS.

Postarea fiind sponsorizată. Am intrat în detaliile sponsorizării să văd cine a efectuat plata spre Facebook și văd o oarecare companie de PR numită TigerMedia. Văzând numărul de telefon al companiei, cu prefixul +7, înțeleg că e vorba de o companie din Rusia. Am căutat să văd cine-s și aflu că sunt din Sankt Petersburg.

Partea cea mai drăguță e că se află la doar 5 km de Bolshoi Dom, sediul central al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei pe Sankt Petersburg și regiunea Leningrad.” Vom aminti că anume la St. Petersburg a fost identificată și localizată unitatea militară din „armata informațională” putinistă și așa numita „fabrică de boți”, misiunea căreia este anume să manipuleze rețelele de socializare și spațiul virtual.

Citându-l pe un odios "ostaș al frontului informațional" vom conclude și noi: „Совпадение? Не думаю.”

Îi vom mulțumi lui Dragoș pentru alertă și vom trmite încă o barabulă fierbinte în ograda SIS-ului.