Urletele guturale aruncate în direcția mamei lui Igor Dodon, venită pentru declarații la procuratură, au readus în atenția opiniei publice ”măsurile speciale” folosite uneori de structurile statului pentru a-și maximiza eforturile într-un mod mai mult decât imoral.Toată tevatura  s-a soldat cu umilirea inutilă a mamei fostului președinte și un circ ce nu avea legătură cu ancheta. Din păcate, ca de multe ori de altfel, Igor Dodon nu a ezitat să pozeze în victimă și să se folosească de situația creată la procuratură, folosinduși mama și aruncând cu amenițări și blesteme, mai mult sau mai puțin voalate, spre actuala putere.

Vinovatul principal pentru toate lucrurile prin care trece mama lui Dodon este chiar Igor Dodon, pentru că el este cel care a transformat-o dintr-o simplă profesoară pensionară în complicele său. Folosirea propriei mame la acoperirea hoțomăniilor săvârșite de către Igor Dodon nu are de a face doar cu partea juridică, ci, mai ales, cu cea morală. Să-ți implici propria mama în afacerile necurate, să o transformi pe cea care ți-a dat viață în complice și tăinuitor de bani negri dovedește nu doar latura infracțională, ci și o educație gregară.

Iată de această educație gregară nu poate fi acuzat doar Dodon, ci și mama sa, aflată pe acest palier în dublă ipostază: cea de profesoară și cea de mamă. Văzând comportamentul lui Dodon și apetența sa pentru latura infracțională, poți trage ușor concluzia că efortul mamei sale, dacă a existat, a fost un eșec. Pur și simplu, din fiul unei profesoare, a devenit nu președinte, ci prezumat infractor, membru al lumii criminale a lui Plahotniuc, care l-a și făcut șef de stat.

Înainte de a plânge de mila mamei lui Igor Dodon, care ca orice cetățean al R. Moldova beneficiază de prezumția de nevinovăție, să nu uităm de miile de mame ce trăiesc în singurătate pentru că fii lor au emigrat în cele patru zări tocmai datorită acțiunilor lui Igor Dodon.

PS: Și, pentru că fostul președinte Dodon se prevalează într-una de voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt, o întrebare merită pusă: cum ar fi acționat mama domnitorului Țării Moldovei dacă ar fi avut un asemenea fiu?