206 zile au trecut de când armata Rusiei, subordonată lui putin, a invadat statul vecin, Ucraina. Chiar dacă armata ucraineană pare să fi preluat inițiativa strategică, chiar dacă în ultimile săptămâni ucrainenii au înregistrat succese răsunătoare pe câmpul de luptă, sfârșitul acestui măcel e încă departe. Fiecare zi al acestui război costă vieți inocente... Dar niciodată până acum sfârșitului criminalului din buncăr nu a fost mai palpabil și mai evident!

Rusia lui putin va pierde războiul. Este inevitabil. Și iată în aceste condiții ceea ce se întâmplă în Republica Moldova e de-a dreptul hilar!

Dodon, oficial „în arest la domiciliu” este cică chemat la procuratură și el pleacă într-acolo ca un cetățean "simplu", cu troleul, însoțit de presa de buzunar, pregătindu-și astfel un veritabil material propagandistic, Tauber este lăsată să iasă de la pârnaie și este plasată în „arest la domiciliu” și tot așa înainte. Toată această „floare” a politicii Republicii Moldova au pus cică de un protest în comun. La modul general acest „protest” este revelator: nici nu ar trebui să-ți mai pui întrebări referitoare la „coloana a 5-a” sau „cine sunt corupții”, etc.

Uimitor e altceva: la ce speră acei care organizează aceste „proteste”? Că vor ajunge la putere și că li se vă ierta „trecutul glorios”? Că o întâlnire-două cu amabasadorul Statelor Unite (precum cea a lui Usatîi) îi va spăla de păcate și că li se va uita dragostea nemărginită pentru matușca rusie și pentru rubla putinistă?

La ce mai speră separatiștii din Găgăuzia și acei de la Tiraspol? Ei au înțeles că putin s-a terminat? Dar acei de la Chișinău?

La drept vorbind, habar nu am ce-i în capul americanilor, germanilor și celorlalți „europeni”. Ei poate că și vor prefera să uite. La o adică, de ce și-ar bate tocmai ei capul cu nimicuri de genul „Republica Moldova”, dacă nici barem cetățenii ei nu-și obosesc tare neuronii?..

Dar eu sunt convins că dacă vecinii noștri de mai la Vest se vor face a uita (precum s-a făcut a uita Klaus Johannis, care l-a învrednicit pe Lupu cu ditamai „Steaua României”) cei de la Est vor ține minte fiecare pas și fiecare suflare. La fel precum și frica de a face anumiți pași.

Iar dacă aveți întrebări referitoare la titlul ediției de astăzi... căutați un accelerator de neuroni, poate că au inventat și din acesta.