Când a aflat că va fi mobilizat, rapperul rus Ivan Petunin, alias Walkie, a ales să-și pună capăt zilelor. Sinuciderea sa este cel mai mare act de revoltă și de nesupunere civică de când Rusia a invadat Ucraina.

Un act de revoltă este și fuga din țară a congenerilor săi, dar nu se poate compara cu ceea ce a făcut cântărețul rus. Prin moartea sa, el s-a răzvrătit contra lui Putin și a generalilor armatei ruse.

El le-a dat cu tifla.

El i-a scuipat în faţă.

El i-a transmis dictatorului sângeros de la Kremlin că nu este atotputernic, că există lucruri pe care nu le poate controla.

El le-a comunicat fanilor săi că există soluţii chiar și în situații fără de ieșire. Foarte mulţi conaționali de-ai săi dau din colt în colt, iar unii dintre ei lasă mâinile în jos și acceptă să fie mobilizați, cu toate că nu-și doresc să lupte contra nimănui și nu vor să ucidă pe nimeni, dar nu au curajul să se eschiveze de la înrolare, iar când ajung pe front, nu au tăria de caracter să împuște în aer sau să nu împuște deloc și devin ucigași, contrar convingerilor și voinței lor.

Ei bine, Ivan Petunin a ales să moară decât să-I ucidă pe alții. A ales să fie liber, chiar și dacă pentru asta a plătit cu viața. Nu cred că, după sinuciderea sa, Rusia va fi devastată de o epidemie de sinucideri a celor care nu vor să devină criminali în serie, dar sunt sigur că răzvrătirea sa va avea un ecou în sufletul rușilor sănătoși la cap, care nu împărtășesc viziunile imperialiste ale marelui ucigaș din Kremlin și sunt sigur că unii dintre ei vor ieși în stradă și vor protesta.

Vor protesta cei care nu vor să devină ucigași și nu vor să ucidă oameni nevinovați. Ivan Petunin l-a sfidat pe Putin, demonstrând că e un preşedinte de paie. Putin cel mai tare se teme de oamenii liberi, iar Ivan Petunin a fost un om liber.
Când o să cadă regimul lui Putin, un mare merit îl va avea și Ivan Petunin. Cel care a ales să moară decât să ucidă oameni nevinovați.