După ce am aflat că vreo câțiva tineri au sosit cu răngi la ei la demonstrația de azi organizată de șoriști, comuniști, socialiști, roșkiști, făsbiști, putiniști, m-am întrebat pe cine voiau ei să atace cu barele alea de oțel?

E clar pe cine. Pe cei care nu le împărtășesc vederile. Adică pe noi. Pe noi cei care avem un alt punct de vedere. Pe noi cei care pledăm pentru unirea cu România. Pe noi cei care condamnăm războiul purtat de Rusia în Ucraina. Pe noi cei care susținem integrarea europeană a Republicii Moldova. Pe noi, sau pe polițiști și carabinieri, în caz că ar fi avut loc vreo ciocnire între ei.

Întrebarea mea e de unde au ei răngile respective? Și când le-au mai folosit? Și unde? La discoteci, sau pentru a se răfui cu adversarii lor politici?

Sper ca poliția să le pună aceste întrebări.

O altă întrebare pe care ar trebui să le-o pună e de ce au hotărât  să vină și la marșul de azi cu răngile la ei? Cine i-o îndemnat să le ia de acasă? Oare nu liderii acestei acțiuni de protest?

În funtea marșului defilau Starâș și pe Klimenko, conducând mulțimea pe bulevardul Ștefan cel Mare, către procuratura generală, veseli și binedispuși. Starâș și Klimenko sunt doi filoputiniști înrăiți. Se știe că ei susțin agresiunea militară a Rusiei în Ucraina și fac tot ce pot ca să netezească drumul rușilor în Republica Moldova.

Starâș și Klimenko promovează ura interetnică, xenofobia, disprețul față de valorile românești, și solidaritatea cu soldații ruși care ucid oameni nevinovați în Ucraina.

Nu mă mir că cei care au pus botul la discursurile lor au și venit înarmați la protest cu răngi, fiind gata să ne atace, fiind gata să ne dea cu barele alea de oțel în cap. Discursurile încărcate de ură ale lui Starâș și Klimenko au trezit ecouri în sufletele acestor tineri, setoși de sânge. Nu este exclus ca la o altă demonstrație să le folosească. Sau să vină și cu pistoale la ei și să auzim și primele împușcături.

Cine ar fi vinovat de asta?

Cei care promovează ura.

Cei care-i asmuță pe acești tineri contra noastră, contra ucrainenilor, contra europenilor.

Cei care refuză să condamne războiul rușilor în Ucraina.

Cei care susțin războiul rușilor în Ucraina.

Cei care ne urăsc și ne-ar înghiți cu o lingură de apă.

M-am uitat un pic la chipurile lui Starâș și Klimenko, desfigurate de ură.

Cum de oare acești tineri să nu apară la aceste mitinguri și demonstrații cu răngi sau cu pistoale la ei, când sunt conduși de asemenea oameni ?