Serviciile secrete ucrainene au publicat o nouă înregistrare în care miliarii ruși confirmă că Rusia folosește arme interzise în Ucraina.

În înregistrarea publicată de Serviciul de Securitate al Ucrainei este surprinsă discuția a doi soldați ruși care recunosc că sunt incapabili să preia controlul asupra pozițiilor Ucrainene și că spun că superiorii le-ar fi permis să folosească chiar și tipuri de muniții interzise de tratatele internaționale.

„Toată lumea așteaptă ca Volodia (nota lui Putin) să se sature de toate astea, să retragă armată și să arunce peste ei cu ”Topoli” (rachetă balistică a armatei ruse care poate purta încărcătură nucleară și are o rază de acțiune de peste 11 mii de kilometri). Și așa, tot ce era interzis de convențiile internaționale: proiectile cu dispersie, cu fosfor - ni s-a permis totul, am aruncat de toate peste ei", a spus un ocupant altuia.

Potrivit unui comunicat al serviciilor ucrainene de securitate, începând cu anul 2014, SBU a înregistrat în mod repetat utilizarea mijloacelor de distrugere interzise de către ocupanții ruși în zona operațiunilor militare. Aceștia au mai adăugat că după începerea unei invazii pe scară largă, aceste crime de război au fost comise de ocupanți pe toată linia frontului. SBU spune că documentează fiecare dintre caz, interceptările și datele colectate vor fi trimise în instanțele internaționale, astfel încât niciun criminal de război rus să nu scape de pedeapsă.