Liderul PSD din România, Marcel Ciolacu, a declarat că votul de joi dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen reprezintă „un cadou gratuit pentru Vladimir Putin”. În cazul votului nefavorabil al Olandei, Ciolacu a spus că acesta a fost unul de „conjunctură”, scrie Digi24.

„Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană. Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb - intereselor Rusiei”, a spus Ciolacu într-o postare publicată pe Facebook.

„Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că „România nu are nevoie de îngăduința Austriei” și că românii doresc să fie tratați corect ! Noi vrem doar să fim tratați corect, „cu respectul cuvenit oricărui alt stat european”.

Deschide și: Comisar european, după votul pe Schengen: Sunt dezamăgită și cred că împart dezamăgirea cu cetățenii României și Bulgariei

România nu intră în Schengen nici de această dată. Olanda s-a alăturat Austriei în ultimul moment pentru votul negativ