Bilanțul morților în Turcia și Siria, după cutremurele devastatoare din 6 februarie a crescut la peste 4.300, transmite Televiziunea Publică din Turcia, citată de Moldova1.md. Salvatorii au muncit toată noapte pentru a căuta supraviețuitori în zonele afectate de cutremur.

Autoritățile sunt îngrijorate că numărul morților din cutremurul de luni vor continua să crească. Salvatorii continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături, în timp ce familii disperate așteaptă vești despre oamenii apropiați.

Potrivit ultimelor informații, numărul morților din cauza cutremurelor din sudul Turciei a crescut la 2.921. Răniți sunt 15.834 de oameni, anunță Agenția Turcă pentru dezastre AFAD.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni doliu național timp de șapte zile în Turcia.

În Siria, oficialii au anunțat despre 1.451 de oameni uciși în cutremur și alți 2.400 au fost răniți.

Două cutremure devastatoare cu magnitudinea de 7,7-.7,8 s-au produs luni în sudul Turciei. Acestea au avut 147 de replici. Autoritățile anunță despre cartiere șterse de pe fața pământului.

Republica Moldova și România au trimis salvatori în Turcia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor cutremurelor.

Autoritățile Republicii Moldova au exprimat condoleanțe familiilor îndurerate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că printre persoanele ucise în cutremur, la această oră, nu sunt cetățeni moldoveni.

Specialiștii estimează că bilanțul morților ar putea crește la 10.000 de oameni.