Salvatorii continuă să caute supraviețuitori în urma cutremurelor devastatoare de luni în Turcia și Siria. Autoritățile turce anunță că 7.840 de oameni au fost salvați de sub dărâmături, potrivit TRTWORLD. În același timp, crește vertiginos bilanțul morților. Peste 4.800 de oameni au fost uciși în seismele din 6 februarie. Cutremurele, potrivit specialiștilor, au înregistrat peste 100 de replici.

Ultimele informații oficiale indică o creștere a numărului oamenilor uciși în cutremur. Potrivit Agenției Turce pentru Dezastre, 3.381 de oameni au murit în Turcia. Alți 20.426 de oameni sunt răniți.

Vicepreședintele turc Fuat Oktay a declarat că 7.840 de persoane au fost salvate din dărâmături. Pe teren lucrează 11.022 de echipe de căutare și salvare.

El a adăugat că 338.000 de victime ale cutremurului au fost găzduite în cămine, universități și adăposturi.

În Siria, structurile de salvare au raportat că cel puțin 1.451 de persoane au fost ucise și alte peste 2.400 au fost rănite.

Bilanțul morților în ambele țări a urcat la peste 4.800.

Salvatorii din Turcia și Siria, devastată de război, au căutat pe parcursul întregii nopți supraviețuitori, după un cutremur cu magnitudinea de 7,7, produs luni.

Autoritățile au temeri că numărul morților din cutremur va crește și replicile vor continua.

R.Moldova și România au trimis salvatori în Turcia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor dezastrului.

Autoritățile R.Moldova au exprimat condoleanțe familiilor îndurerate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că deocamdată niciun cetățean moldovean nu a fost identificat printre victimele cutremurului.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a decretat doliu național. Pentru șapte zile, drapelele Turciei vor fi în bernă.