Aproximativ 1.500 de oameni au fost evacuați din regiunea Valencia, în Spania, unde a izbucnit primul incendiu major de vegetație de anul acesta, care s-a întins deja pe 4.000 de hectare de teren, informează Digi24.ro cu referire la Agerpres.

Pompierii au anunţat sâmbătă că au reuşit să oprească extinderea flăcărilor. Peste 500 de pompieri, sprijiniţi de 20 de avioane şi elicoptere, acționează pentru a aduce incendiul sub control în apropierea localităţii Villanueva de Viver, din regiunea Valencia.

Ziarul regional Las Provincias a relatat că poliţia bănuieşte că incendiul ar fi fost declanşat de o scânteie de la o maşină folosită la strângerea vegetaţiei uscate. Garda Civila Spaniolă nu a dorit să răspundă solicitării Reuters de a face declaraţii în legătură cu acest subiect.

Opt comunităţi au fost evacuate, a declarat Gabriela Bravo, şeful regional al afacerilor interne. „Sâmbătă dimineaţă, avioanele vor încerca să oprească incendiul să ajungă şi la alte comunităţi", a menționat Bravo în cadrul unei conferinţe de presă vineri seara.

Potrivit datelor colectate de Sistemul european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS) al Comisiei Europene, Spania s-a confruntat în anul 2022 cu cele mai grave incendii forestiere după ce 493 de focare au devastat 307.000 de hectare de teren. Temperaturile în Spania au depășit, săptămâna aceasta, 25 de grade în zona în care a izbucnit incendiul.