Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a criticat fără menajamente pe omologul său rus, Vladimir Putin, într-un interviu acordat Associated Press, afirmând că liderul de la Kremlin este o „persoană izolată din punct de vedere informațional” care a „pierdut totul” în ultimul an de război, relatează The Guardian, citat de G4Media.

„Nu are aliați”, a spus Zelenski, adăugând că îi este clar că nici măcar China nu mai este dispusă să sprijine Rusia. Președintele Xi Jinping a participat recent la o vizită de stat la Moscova și i-a adresat lui Putin invitația de a vizita Beijingul.

Zelenski a sugerat că anunțul lui Putin, la scurt timp după vizita lui Xi, potrivit căruia va muta armele nucleare tactice în Belarus, mai aproape de teritoriul NATO, a fost menit să distragă atenția de la faptul că vizita liderului chinez nu a decurs bine. Putin a spus că mutarea a fost o contracarare a deciziei Marii Britanii de a furniza mai multe muniții cu uraniu sărăcit Ucrainei. Belarusul a prezentat această mișcare ca fiind un răspuns la agresiunea NATO la granițele sale.

În ciuda provocărilor nucleare ale lui Putin și a retoricii dure venite din partea aliaților săi, cum ar fi Dmitri Medvedev, Zelenski a declarat pentru AP că nu crede că liderul rus este pregătit să folosească bomba.