Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a acceptat concluziile serviciilor de informații americane conform cărora Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice din timpul alegerilor americane, a afirmat șeful de cabinet al lui Trump, Reince Priebus, citat de Reuters.

Priebus a mai spus că SUA ar putea acționa în consecință.

Șeful de cabinet al lui Trump a făcut declarațiile la Fox News. El a mai spus că în ciuda declarațiilor anterioare despre intenția de îmbunătățire a relațiilor cu Kremlinul, președintele ales a acceptat faptul că entități din Rusia au fost în spatele atacurilor cibernetice asupra Partidului Democrat și ca intenționează să ceară serviciilor de informații recomandări.

„În funcție de aceste recomandări, vom acționa”, a spus Priebus.

Totodata, Priebus a subliniat faptul că democrații nu au făcut nimic pentru a preveni accesul ilegal la corespondența a „structurilor străine”, ​​ceea ce a dus la scurgeri de date.

Anterior, serviciile secrete din SUA i-au prezentat lui Trump un raport complet cu privire la amestecul Rusiei in mersul alegerilor prezidențiale din SUA. Publicul cunoaște doar versiunea trunchiată: în care Vladimir Putin este acuzat ca a inițiat amestecul Rusiei.

În versiunea deschisă a raportului se spune: „Conform estimărilor noastre, președintele rus, Vladimir Putin și guvernul rus au căutat să-l ajute pe președintele ales Donald Trump pentru a-i îmbunătăți șansele electorale acolo unde este posibil, si s-o discrediteze pe secretarul de stat american Hillary Clinto… Când a devenit clar că secretarul Clinton are cele mai mari sanse de a câștiga alegerile, campania Rusiei s-a axat pe subminarea președinției acesteia…”.