Kremlinul a dezminţit miercuri că deţine informaţii compromiţătoare despre preşedintele-ales Donald Trump sau rivala sa democrată înfrântă în alegeri Hillary Clinton şi a denunţat ca fabricate şi ”total absurde” acuzaţii potrivit cărora ar deţine un presupus dosar în acest sens, relatează Reuters şi The Associated Press.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-o conferinţă de presă prin telefon că acest presupus dosar este o farsă vizând să deterioreze şi mai multe relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite.

Doi oficiali americani au declarat marţi seara pentru Reuters că şefii a patru agenţii de informaţii i-au prezentat săptămâna trecută lui Trump documente clasificate, care includ acuzaţii potrivit cărora agenţi din cadrul serviciilor ruse de informaţii deţin informaţii compromiţătoare despre el.

Peskov a respins miercuri aceste informaţii de presă ca ”fabricate întru totul şi absurdităţi absolute”, relatează The Associated Press.

Kremlinul ”nu se angajează în colectarea de material compromiţător”, a subliniat el.

Un oficial american a declarat sub marţi protecţia anonimatului pentru AP că oficiali în domeniul informaţiilor l-au informat pe Trump despre un raport neconfirmat potrivit căruia Moscova deţine informaţii personale şi financiare compromiţătoare despre el.

În urma informaţiilor de presă despre sesiunea de informare cu şefii agenţiilor de informaţii americane, Trump a respins la rândul său aceste informaţii, într-un mesaj pe Twitter, drept ”ŞTIRI FALSE - O VÂNĂTOARE POLITICĂ TOTALĂ DE VRĂJITOARE!”.

sursa: News.ro