Războiul se va încheia în curând. Un semn este și faptul că armata ucraineană înaintează, iar agresorii ruși au mutat loviturile cu rachete de pe ținte militare pe ținte civile (orașe și case de locuit în mai multe regiuni ale Ucrainei). Un război de uzură. Azi, agresorii ruși au bombardat cu rachete orașul Lvov. Valuri de rachete de croazieră au avut ca ținte orașele Cernăuți, Nikolaev, Harkov.

Sălbătăcia atacurilor rusești nu are limite. Asta-i fața ocupanților ruși. La noi, însă, cineva mai are timp să urmeze protocolul unor discuții cu ”fața regimului de ocupație” de la Tiraspol, banditul Krasnoselski, care ne acuza zilele trecute că-i ”furăm gazele, care i-ar reveni de drept de la ”mumă-sa Rusia” și de care noi oricum nu avem nevoie, zice el, pentru că industria e la ei”. Și asta deși regimul separatist nu plătește în mod intenționat consumul de gaze, iar tarifele de tranzit pentru gazele livrate Transnistriei s-au ridicat în anul 2022 la zeci de mln de dolari, plătite de RM. Să nu se uite că aceste tarife au fost plătite în urma ”genialului contract” negociat la Moscova de Ministrul infrastructurii, în condiții de obscuritate și lipsă de logică.

Krasnoselski este furios pe Chișinău. Și asta pentru că el crede că din cauza noastră Moldovagaz primește mai puține volume de gaze, în 2022, din care i se alocă, respectiv, mai puțin pentru industriile energofage, din care regimul își umple conturile; MMZ, MGRES, fabrica de ciment de la Camenca, minele de criptomonedă de la Tiraspol, etc.

Hoțul strigă hoțul, și asta pentru că bandiților de la Tiraspol nu li s-au dat peste mâini la timp, au fost hrăniți cu concesii, căutându-li-se în coarne. Nici acum nu am observat să le răspundă cineva pentru obrăăznicia acestui ”schmuck”. Și asta pentru că în lipsa unei Politici de combatere a separatismului, și nu de ”reintegrare” fără nicio o linie roșie principială, unii ambasadori străini acreditați în RM, la fel ca și OSCE și alte organizații cu titluri bombastice, continuă să viziteze Tiraspolul, oferindu-i toate onorurile și susținerea pe care acesta le-o cere, în ciuda faptului că individul, ca și regimul său, este unul de ocupație, instalat cu forța, ilegal și neconstituțional în RM.

Oare lecția Ucrainei este atât de greu de învățat pentru moldoveni? Sau poate este o parte a etichetei diplomatice să arăți lipsă de respect față de cetățenii pe care acest regim separatist îi maltratează? Atunci când se știe atât de bine cine sunt patronii acestui regim, care distrug azi prin crime de război și omucideri popuația Ucrainei.

Priviți-l în ochi pe acest schmuck - este fața ocupației rusești la Tiraspol - nu-i mai întindeți mâina. Încetați să hrăniți crocodilii pentru că nu aveți de ajuns mâini pentru poftele lor!

Vadim Krasnoselski

Vadim Krasnoselski