Ministerul de Externe Nicu Popescu a discutat la Weissenhaus agenda europeană a Republicii Moldova cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe marginea examinării de către Uniunea Europeană a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE în contextul prezentării de către țara noastră a răspunsurilor la partea a doua a chestionarului Comisiei Europene.
 
Popescu și-a exprimat încrederea că Opinia Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare va servi o bază solidă pentru o decizie pozitivă la subiect a statelor membre ale Uniunii Europene.
 
„Ne-am angajat în beneficiul cetățenilor noștri prin eforturi susținute, comune, ale instituțiilor publice, ale mediului de afaceri, ale societății civile și ale cetățenilor să modernizăm și reformăm țara noastră. Suntem pregătiți să lucrăm împreună în această direcție”, a mai spus Popescu. 
 
De asemenea, oficialii au abordat subiectul liberalizării comerțului cu UE, pentru creșterea exporturile din Moldova către UE, precum și extinderii cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității.