Igor Grosu a fost ales președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Decizia a fost luată astăzi, 15 mai 2022 în cadrul celui de al III-lea congres PAS. Igor Grosu a fost unicul candidat la șefia PAS și a fost ales cu votul a 855 de participanți la Congres și doar 13 voturi contra.

Din echipa de conducere a Partidului Acțiune și Solidaritate, formară de Igor Grosu fac parte: Natalia Gavrilița - prim-vicepreședinte; Artur Mija - secretar general PAS; Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Olesea Stamate, Andrei Spînu, Radu Marian și alții - în funcție de vicepreședinte pe diverse domenii de activitate. 

Igor Grosu s-a născut la 30 noiembrie 1972 în satul Andrușul de Sus, raionul Cahul.

La 15 mai 2016 devine unul din membrii fondatori ai Partidului Acțiune și Solidaritate. La scrutinul parlamentar din februarie 2019, Grosu a candidat din partea Blocului electoral ACUM, în care a fost inclus pe poziția a patra.

După ce Maia Sandu a demisionat la 10 decembrie 2020 din funcția de lider și membru de partid a PAS, Igor Grosu a devenit președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate.

După ce la alegerile din 11 iulie 2021 PAS a obținut 63 de mandate (din 101) în Parlamentul Republicii Moldova, Igor Grosu a fost votat de către 64 de deputați în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova.