Ministerul Afacerilor Externe de la București transmite că speră ca autoritățile de la Chișinău vor îndrepta cât mai repede situația postului Radio Chișinău, căruia primarul pro-rus al capitalei R. Moldova i-a interzis să mai folosească numele „Chișinău”. MAE român consideră că decizia luată de autoritățile locale din Chișinău este „nejustificată și nefundamentată” și „motivată pur politic” scrie Digi24.

MAE din România transmite că regretă „decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ceea ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului «Chişinău» de către postul Radio Chişinău”.

„Parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale.

Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia”, completează MAE din România, citat de Agerpres.

Potrivit ministerului, prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente.

„Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova.

De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, subliniază MAE din România.