Dosarul fostului procuror șef al Oficiului Ciocana va fi examinat cu ușile închise. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a acceptat astăzi demersul în acest sens înaintat de avocații lui Popa. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, fostul procuror-șef al Oficiului Ciocana împreună cu apărătorii săi, și-au argumentat demersul privind examinarea cauzei penale în privința sa în ședință închisă, ținând cont de faptul că, prin ședința publică va fi lezată viața privată atât a inculpatului, dar și a unor persoane terțe care urmează să fie audiate în ședință.

Mai mult, aceștia au indicat în demers că, în ședința de judecată urmează să fie audiați și minori pentru stabilirea unor circumstanțe ale cazului examinat. De asemenea, demersul a fost argumentat și de prezența la ședințe a unor activiști civici și anumiți jurnaliști concreți, care ar fi rău intenționați și care au calitatea de martori în cadrul altei cauze penale pornite în privința sa pe faptul îmbogățirii ilicite, aflate la faza de urmărire penală.

Începând cu data de 13 aprilie, Igor Popa a fost eliberat din funcția de șef al Procuraturii Ciocana, dar și a plecat din sistemul procuraturii. Cererea de demisia a acestuia fiind semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu. 

Detalii aici: Igor Popa părăsește sistemul procuraturii. Cererea de demisie, acceptată de Dumitru Robu

Amintim că Igor Popa a fost reținut la data de 9 noiembrie 2021, fiind cercetat pe cinci capete de acuzare, inclusiv îmbogățire ilicită. Urmărirea penală a fost începută în temeiul bănuielii că ar fi admis fals în declarații. Mai exact, nu ar fi inclus intenționat unele date în declarațiile de avere și interese personale. Este vorba despre imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte conform legislației în vigoare.

Anterior, acesta a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Ciocana pe perioada anchetei.