Pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. De această părere este vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi.

Potrivit politicianului, autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a sprijini populația, însă Chișinăul nu poate accepta uciderea oamenilor din Ucraina.

Aud tot mai des opinia că conducerea țării trebuie să meargă la Moscova să obțină un preț mai mic la gazele naturale. Trebuie să înțelegem cu toții: pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru gaz mai ieftin, trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în țara vecină. Să ne aliniem celor care comit aceste crime. Să ne mânjim cu sângele vecinilor noștri. Aceasta este condiția obținerii unui preț mai mic pentru gazul rusesc astăzi. Noi nu putem face așa ceva. Ne vom mobiliza, ne vom solidariza și vom rezista. În sezonul rece, Guvernul va oferi sprijin cetățenilor pentru care povara acestui preț va fi prea mare”, a scris el.

Popșoi susține că prețul înalt plătit pentru gaz este și prețul pe care il plătim pentru neadmitrea atragerii Republicii Moldova în acest război tragic.

Împreună vom trece de iarna care vine. Nu va fi ușor, dar vom rezista - și vom rămâne oameni”, a adăugat el.

Anterior, și Maia Sandu a declarat că un contract cu Gazprom privind livrarea gazelor naturale la un preț mai mic a fost imposibil.

Detalii: Maia Sandu: Nu am să vând o bucată de țară doar pentru a avea jumătate de an gaze mai ieftine